Ekonomické důsledky možných variant prolomení územních limitů těžby hnědého uhlí v severních Čechách - Wegscheider, Jan; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Ehler, Tomáš, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2018)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku ekonomických důsledků prolomení či neprolomení územních limitů těžby hnědého uhlí v severních Čechách. Hlavním cílem této práce je analyzovat a kvantifikovat ekonomické důsledky prolomení či neprolomení územních limitů a stanovit pravdivost hypotézy založené na tvrzení, že z ekonomického hlediska je prolomení těžebních limitů žádoucí. V teoretické části je vymezena zejména současná situace v regionu a také teoretické pozadí územních ekologických limitů. Významnou kapitolu tvoří také ekonomické aspekty těžebního průmyslu v ČR. Hlavním zdrojem dat jsou studie analyzující dopady prolomení těžebních limitů vypracované na zadání MPO a MŽP komerčními zpracovateli, výzkumnými ústavy či vysokými školami.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses