Ocenění společnosti Dimension Data Czech Republic s.r.o. - Peter, Ivan; Sieber, Patrik, 1977-; Mikolášková, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Cílem diplomové práce je stanovit tržní hodnotu společnosti Dimension Data Czech Republic s.r.o. pro vlastníka k 1. 4. 2018. Práce je rozdělena na dvě části – teoreticko-metodologickou a aplikační. V první části je vyložen teoretický základ, postupy a metody nutné k ocenění společnosti, které je pak provedeno v části druhé. Aplikační část je rozdělena do pěti bloků. Nejprve je přiblížen historický vývoj společnosti a předmět její činnosti. Následuje strategická analýza, která představuje klíčovou fázi oceňovacího procesu a je jí věnován adekvátní prostor. Ve strategické analýze je analyzováno makroprostředí a mikroprostředí, v jejichž rámci společnost působí, je posouzena konkurenční síla společnosti a vyústěním je prognóza výše tržeb. Třetí část tvoří analýza a prognóza zbylých tzv. generátorů hodnoty, které tvoří hlavní vstup do části čtvrté – finančního plánu. Po sestavení finančního plánu je provedeno tržní ocenění společnosti výnosovou metodou DCF equity.
Vedoucí práce: Patrik Sieber
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses