Environmentálne aspekty dopravy v Českej republike - Pintérová, Monika (2018)
Predložená diplomová práca sa zaoberá environmentálnymi aspektmi dopravy v Českej republike, pričom sa zameriava na analýzu jednotlivých ukazovateľov na základe rôznych kritérií.Cieľom práce je analyzovať tieto aspekty dopravy v Českej republike na základe údajov získaných z oficiálnych stránok Českého štatistického úradu. Práca sa snaží poukázať na významnú časť dopravy s dopadom na životné prostredie. Záver práce obsahuje informácie o podpore ochrany životného prostredia a predpokladaný budúci vývoj, ktorý možno v tejto sfére očakávať.