Podpora rodin s dětmi v ČR v letech 2005-2016 - Šimůnková, Michaela; Krebs, Vojtěch, 1950-; Bartůsková, Lucia; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2018)
Cílem diplomové práce je zhodnotit systém podpory rodin s dětmi v České republice a její vývoj od roku 2005. Zaměřuje se na změny, které proběhly v přímé a nepřímé finanční podpoře rodin ze strany státu, jejich dopady na rodiny i na státní výdaje. Dále analyzuje faktory, které mohou vést k lepší slučitelnosti práce a rodinného života v porovnání s evropskými zeměmi. Vyvozuje, že ve většině vybraných faktorů patří Česká republika k evropskému podprůměru. S využitím kvantitativní analýzy ve formě dotazníkového šetření zjišťuje u rodičů alespoň jednoho dítěte narozeného po roce 2005 jejich spokojenost s přímou a nepřímou finanční podporou státu, se zařízeními předškolní péče o děti a podporou od zaměstnavatele vedoucí k lepší slučitelnosti práce a rodinného života.
Vedoucí práce: Vojtěch Krebs
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses