Ponziho hra : je možné nekonečné zadlužování? - Králíček, Ondřej; Potužák, Pavel; Slaný, Martin, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2018)
Cílem této práce je ilustrovat Ponziho schéma, osvětlit jeho legální využití a vypočítat pravděpodobnost jeho selhání. V teoretické části se práce zabývá popisem Ponziho schématu a jeho verzí, definováním dluhu a deficitu. Dále se tato část zabývá rozdílnou metodikou jejich výpočtu a vývojem dluhu, podmínkami využití racionálního Ponziho schématu a vlivu inflace na státní dluh. V empirické části se práce zaměřuje na výpočet pravděpodobnosti selhání racionální Ponziho hry za použití pokročilých statistických metod. Důraz je kladen na konkrétní popis situace v České republice.
Vedoucí práce: Pavel Potužák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses