Záměr výstavby sportovní haly : Cost-benefit analýza - Bareš, Marek (2018)
Tato diplomová práce se zabývá reálným investičním záměrem na výstavbu sportovní haly pro potřeby jednoho z pražských sportovních oddílů. Cílem práce je v postupných krocích nejdříve získat představu prostřednictvím situační analýzy o současném stavu řešeného problému nedostatku sportovních kapacit pro činnost oddílu házené, dále pak učinit doporučení řešení této situace formou zamýšleného investičního záměru a následně zjistit využitím metody cost-benefit analýzy, zda je ekonomicky výhodné takový záměr realizovat a následně provozovat. Tomu odpovídá i struktura práce, jež je rozdělena na teoretickou, metodologickou, praktickou a závěrečnou část. Výstupy práce tvoří jednak zevrubný popis stávající situace, analýza možností jejího řešení a konečně zjištění potvrzující stanovené hypotézy a doporučující projekt realizovat a provozovat výhradně s využitím veřejné podpory. Hlavním přínosem práce je kromě vytvoření uceleného přehledu informací k řešenému problému také její reálná využitelnost pro možné další kroky vedoucí k realizaci záměru.