Řízení nákladů společnosti ABC na bázi nákladových středisek - Novotný, Jiří (2018)
Cílem této práce je návrh řízení nákladů velkoobchodní společnosti ABC na bázi nákladových středisek a jeho implementace. Tato práce reaguje na výrazný nedostatek ve stávajícím řízení nákladů společnosti ABC. Celkový podnikový rozpočet není precizně rozdělen na jednotlivé části podle nákladových středisek. Důsledkem absence tohoto rozdělení jsou chybějící odpovědné osoby za náklady generované společností ABC. V teoretické části jsou definovány základní pojmy a metody využívané v řízení nákladů. Praktická část obsahuje popis stávajícího řízení nákladů ve společnosti ABC. Následuje analýza nákladů jednotlivých středisek největšího z obchodů společnosti ABC. Poslední část obsahuje akční plán implementace řízení nákladů společnosti ABC na bázi nákladových středisek.