Regulatorní reakce na pandemii koronaviru - Kerndlová, Petra; Fleischmann, Luboš, 1969-; Fiala, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Práce se zabývá regulatorní reakcí na pandemii koronaviru v oblasti veřejných financí zejména se zaměřením na jednu ze změn, a to kompenzační bonus. Práce poskytuje základní analýzu a přehled změn v oblasti veřejných financí, které jsou roztříděné v závislosti na tom, zda jejich primární dopad byl do příjmů nebo výdajů veřejných rozpočtů. V analýze je větší důraz kladen na jedno vybrané opatření, kompenzační bonus. Dále jsou v textu demonstrovány změny podmínek kompenzačního bonusu, a to na příkladu subjektu kompenzačního bonusu. Práce je zakončena vyhodnocením vhodnosti a nastavení podmínek kompenzačního bonusu. Ve vyhodnocení docházím k tomu, že byl kompenzační bonus nejdůležitějším nástrojem pomoci během pandemie koronaviru pro osoby samostatně výdělečně činné a také byl, i přes některé dílčí nedostatky, nastaven vhodně.
Vedoucí práce: Luboš Fleischmann
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses