Nelegální činnosti v bankovnictví - Vincíbr, Marek (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou nelegální činnosti v bankovní sféře, a to jak ve smyslu všedních podvodů, tak Insider tradingu, zejména však praním špinavých peněz. První část tyto pojmy definuje a představí nejrůznější kategorie a subkategorie nelegálních činností v bankovním sektoru. V druhé části je rozebrána regulace těchto činností a celkový vývoj regulace v letech 2003-2023 a to hlavně se zaměřením na vývoj legislativy v Evropské unii a České republice.