Nelegální činnosti v bankovnictví - Vincíbr, Marek; Radová, Jarmila; Vasyliev, Dmytro; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou nelegální činnosti v bankovní sféře, a to jak ve smyslu všedních podvodů, tak Insider tradingu, zejména však praním špinavých peněz. První část tyto pojmy definuje a představí nejrůznější kategorie a subkategorie nelegálních činností v bankovním sektoru. V druhé části je rozebrána regulace těchto činností a celkový vývoj regulace v letech 2003-2023 a to hlavně se zaměřením na vývoj legislativy v Evropské unii a České republice.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses