Rezervy bank u České národní banky - Zubrová, Michaela; Brůna, Karel, 1973-; Dudzich, Viktar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou rezerv bank a jejich rolí v měnové politice České národní banky. První část práce je zaměřena na teorii, kde jsou rezervy bank definovány a podrobněji vysvětleny vzhledem k jejich hlavní kategorizace na povinné minimální rezervy a volné rezervy. Teoretická část se také zabývá úlohami obou typů rezerv v rámci měnové politiky a problematikou řízení likvidity bank. Druhá kapitola je věnována praktické analýze vývoje rezerv v českém bankovním systému v letech 2000–2023. Tato praktická část interpretuje a ilustruje teoretické poznatky z první kapitoly na skutečných datech a pojednává o důvodech a efektivitě řízení volných rezerv bank.
Vedoucí práce: Karel Brůna
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses