Úvěrové kovenanty a jejich využití v podnikovém řízení - Suchánková, Alice; Pláničková, Markéta; Jablonský, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Cílem bakalářské práce je položit základy tématu úvěrových kovenantů do teorie v českém prostředí a v jednotlivých kapitolách shrnout nejdůležitější poznatky zahraniční odborné literatury na toto téma. Nejprve jsou úvěrové kovenanty definovány a je představena jejich základní kategorizace. Dále práce vysvětluje roli kovenantů v úvěrových aktivitách podniku a z pohledu banky vysvětluje jaké faktory ovlivňují stanovení kovenantů. Také se věnuje rizikům porušení kovenantů a jejich následkům. V praktické části je ukázán výpočet kovenantů z modelové úvěrové smlouvy podniku Pilulka Lékárny, a.s.
Vedoucí práce: Markéta Pláničková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses