Finanční analýza podniku PLEAS, s.r.o. - Boháč, David; Hrdý, Milan; Husák, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Hlavním cílem bakalářské práce je vypracování finanční analýzy společnosti PLEAS s.r.o. ve sledovaném období od roku 2018 do roku 2022 z pohledu externího uživatele s cílem zhodnotit její celkovou finanční situaci. Společnost je srovnávána se skupinou vybraných konkurentů. Při práci se vycházelo z dat databáze MagnusWeb, která agreguje výkazy společnosti a jejich konkurentů z webových stránek Ministerstva spravedlnosti České republiky. Práce je strukturovaná do pěti kapitol. V první části je přestavena analyzovaná společnost a její vybraní konkurenti v odvětví. Druhá část je metodická a představuje jednotlivé části analýzy. Ve třetí části je aplikován jeden z popsaných nástrojů a tím je horizontální a vertikální analýza. Čtvrtá část se pak zaměřuje na další z nich, kterým je analýza poměrových ukazatelů. V poslední části je využito účetních informací na sestavení souhrnných modelů hodnocení společnosti. Na závěr je shrnutí výsledků finanční analýzy.
Vedoucí práce: Milan Hrdý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses