Analýza vplyvu vybraných faktorov na hypotekárny trh na Slovensku - Knapová, Radoslava; Jílková, Petra; Sobková, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Diplomová práca sa zaoberá analýzou vývoja hypotekárneho trhu na území Slovenskej republiky. Prvá časť práce sa zameriava na základné charakteristiky hypotekárneho úveru a taktiež sleduje vývoj hypotekárneho trhu na Slovensku. Následne sú identifikované kľúčové faktory ovplyvňujúce hypotekárny trh a formulované hypotézy o ich vzťahu k objemu poskytnutých hypotekárnych úverov. V záverečnej časti práce je vytvorený model pomocou viacnásobnej lineárnej regresie, ktorý kvantifikuje vplyv vybraných makroekonomických ukazovateľov na objem novo poskytnutých hypotekárnych úverov. Na základe výsledkov modelu sú potvrdené alebo zamietnuté hypotézy o vzťahoch, ktoré boli formulované v predchádzajúcej časti práce.
Vedoucí práce: Petra Jílková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses