Účtování a vykazování přijatých dotací u podnikatelských subjektů a nevýdělečných organizací (srovnání) - Kaňáková, Kristýna; Randáková, Monika, 1966-; Jošt, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato bakalářská práce je zaměřena na problematiku zobrazení přijatých dotací v účetnictví dle české legislativy z pohledu podnikatelských subjektů a nevýdělečných organizací. Na začátku práce je vymezena základní definice pojmu dotace a jsou zde stručně vymezena kritéria, podle kterých lze dotace rozčlenit. Hlavní část této práce se věnuje srovnání rozdílů v postupu účtování a vykazování přijatých dotací u podnikatelů a nevýdělečných organizací se zaměřením na investiční a neinvestiční dotace. Práce také obsahuje kapitolu o Interpretacích Národní účetní rady, vztahující se k této problematice. Praktická část se věnuje porovnání účetního zachycení dotací u podnikatelů a neziskových organizací na komplexnějších příkladech, do kterých je rovněž aplikována dotační problematika řešená v Interpretacích Národní účetní rady.
Vedoucí práce: Monika Randáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses