Komparatívna analýza Fintech trhov v Česku a na Slovensku - Oráčová, Anita; Jílková, Petra; Fiala, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Táto práca sa zaoberá veľmi aktuálnou témou, ktorou je využívanie finančných technológií v oblasti finančných služieb. Bližšie definuje pojem FinTech, jeho historický vývoj a segmentáciu, analyzuje makroekonomické a mikroekonomické faktory ovplyvňujúce FinTech trh a ďalej sa zameriava na FinTech trhy v Českej a Slovenskej republike. Cieľom tejto práce je porovnať tieto dva trhy a skúmať vplyv vybraných faktorov na rentabilitu aktív FinTech firiem v oboch krajinách. Vplyv vybraných faktorov bude skúmaný prostredníctvom ekonometrického modelu použitím viacnásobnej lineárnej regresie.
Vedoucí práce: Petra Jílková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses