Fundamentální analýza a její prediktivní hodnota - Šámal, Marek (2024)
Bakalářská práce se věnuje fundamentální analýze tří vybraných potravinových koncernů (Pepsi, General Mills a Kellogg) z listu Fortune 500. Firmy jsou analyzovány odvětvovou a firemní analýzou pomocí poměrových ukazatelů, Gordonova modelu a modelem nadměrného výnosu. Rozhodným datem analýzy je 1.1.2016. Na základě provedené analýzy jsem vyhodnotil akcii Pepsi jako akciový titul s největším potenciálem překonat v nadcházejících třech letech benchmark, kterým je stanoven index S&P 500.