Historický vývoj auditu a jeho význam - Čermák, Pavel (2024)
Práce má za cíl přinést přehled o historickém vývoji auditu a jeho budoucím směřování. Práce je rozdělena na tři kapitoly. V první kapitole je popsána historie auditu až po současnost se zmínkou o vývoji v České republice a vznikem Komory auditorů ČR. Druhá kapitola se zabývá ekologickou udržitelností a s tím souvisejícími budoucími požadavky, které přijdou s implementací směrnice CSRD. Poslední kapitola je zaměřena na analýzu současných výročních zpráv společností, které mají povinnost zveřejňovat nefinanční informace a případně uvést, jak se k těmto nefinančním informacím vyjádřil auditor.