Historický vývoj auditu a jeho význam - Čermák, Pavel; Müllerová, Libuše, 1945-; Králíček, Vladimír, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Práce má za cíl přinést přehled o historickém vývoji auditu a jeho budoucím směřování. Práce je rozdělena na tři kapitoly. V první kapitole je popsána historie auditu až po současnost se zmínkou o vývoji v České republice a vznikem Komory auditorů ČR. Druhá kapitola se zabývá ekologickou udržitelností a s tím souvisejícími budoucími požadavky, které přijdou s implementací směrnice CSRD. Poslední kapitola je zaměřena na analýzu současných výročních zpráv společností, které mají povinnost zveřejňovat nefinanční informace a případně uvést, jak se k těmto nefinančním informacím vyjádřil auditor.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses