Crowdfunding ako spôsob financovania projektu - Dvoráková, Daniela (2024)
Táto bakalárska práca pojednáva o stále viac populárnom type kolektívneho financovania a tým je crowdfunding. Zameriava sa v teoretickej časti na všeobecné vymedzenie tohto pojmu, obhliada sa aj za minulosťou a prvými zmienkami tohto typu financovania. Bližšie skúma reguláciu crowdfundingu, vymedzuje a porovnáva špecifické znaky jeho modelov. Venuje sa aj prednostiam a úskaliam crowdfundingového financovania. Jej cieľom je v jej praktickej časti previesť analýzu crowdfundingových platforiem pôsobiacich v Českej republike. V závere hodnotí využitie jednotlivých modelov crowdfundingu na konkrétne realizovaných kampaniach na českom trhu. Teoretické ukotvenie danej problematiky má poskytnúť spolu so systematizáciou terminológie hlavné prínosy práce.