Vykazování nefinančních informací ve vybraných společnostech v ČR - Imeri, Kemal; Dvořáková, Dana, 1966-; Kučera, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Diplomová práce zkoumá vykazování nefinančních informací ve vybraných společnostech v České republice. Zaměřuje se na analýzu rozsahu a obsahu vykazovaných nefinančních informací v rámci společností ze čtyř klíčových sektorů: automobilový průmysl, maloobchod, energetika a finance. První kapitola poskytuje teoretický rámec, uvádí historický vývoj nefinančního výkaznictví, koncept společenské odpovědnosti firem (CSR) a podrobnou analýzu standardů Global Reporting Initiative (GRI). Druhá kapitola popisuje použitou metodiku, přičemž zdůrazňuje výběrová kritéria pro společnosti a dílčí cíle práce. Třetí kapitola obsahuje analýzy vybraných společností. Zjištění odhalují značné rozdíly v přístupu k udržitelnosti a nefinančnímu výkaznictví napříč zkoumanými odvětvími. Společnosti postupně integrují environmentální, sociální a řídící (ESG) faktory do svých strategických cílů a komunikace se zainteresovanými stranami, přičemž úroveň jejich implementace se liší. Závěr práce zdůrazňuje rostoucí význam nefinančního výkaznictví při řízení transparentnosti, odpovědnosti a udržitelných obchodních postupů v České republice.
Vedoucí práce: Dana Dvořáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses