Finanční analýza společnosti EMK ELEKTRO s.r.o. - Míka, Jiří (2024)
V této bakalářské práci je provedena finanční analýza společnosti EMK ELEKTRO s. r. o. za období mezi lety 2018 až 2022. Práce aplikuje metody finanční analýzy, jako jsou horizontální a vertikální analýza, analýza poměrových ukazatelů, Altmanův a Kralicekův model, aby posoudila finanční zdraví a stabilitu této společnosti. Cílem je identifikovat klíčové faktory, které ovlivňují finanční výkonnost a poskytnout přehled o finančním zdraví společnosti v porovnání s konkurenčními společnostmi. Práce dále obsahuje plán výkazu zisku a ztráty pro rok 2024. Výsledky práce nabízejí podklady pro rozhodování vedení a ukazují na možnosti zlepšení finanční stability a odolnosti podniku v proměnlivém ekonomickém prostředí.