Finančná analýza a prognóza budúceho vývoja 1CSC a. s. - Klučka, Adrián (2024)
Téma tejto práce je finančná analýza spoločnosti 1CSC a. s. so zameraním na obdobie 2018–2022 a prognóza budúceho vývoja pre rok 2023. Každá kapitola obsahuje najprv vysvetlenie použitých metód a následne sú tieto metódy aplikované na skúmanú spoločnosť a jej konkurenciu. Analytická časť je založená na verejne dostupných účtovných závierkach a výročných správach. V práci sú využité metódy horizontálnej a vertikálnej analýzy, ďalej pomerové ukazovatele a modely určené k predikcii finančnej tiesne. Záverečná časť obsahuje prognózu výkazu zisku a straty na rok 2023 a celkové zhodnotenie zdravia spoločnosti.