Finančná analýza a prognóza budúceho vývoja 1CSC a. s. - Klučka, Adrián; Marek, Petr; Pham, Hoang Long; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Téma tejto práce je finančná analýza spoločnosti 1CSC a. s. so zameraním na obdobie 2018–2022 a prognóza budúceho vývoja pre rok 2023. Každá kapitola obsahuje najprv vysvetlenie použitých metód a následne sú tieto metódy aplikované na skúmanú spoločnosť a jej konkurenciu. Analytická časť je založená na verejne dostupných účtovných závierkach a výročných správach. V práci sú využité metódy horizontálnej a vertikálnej analýzy, ďalej pomerové ukazovatele a modely určené k predikcii finančnej tiesne. Záverečná časť obsahuje prognózu výkazu zisku a straty na rok 2023 a celkové zhodnotenie zdravia spoločnosti.
Vedoucí práce: Petr Marek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses