Finanční analýza McDonald`s ČR spol. s r.o. - Řezáč, Michal; Mašek, Jakub; Šnajberg, Oxana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Předmětem této bakalářské práce je provedení finanční analýzy společnosti McDonald`s ČR spol. s.r.o., za období let 2017-2021. Následně dojde k porovnání zjištěných údajů s konkurenčními společnostmi na relevantním trhu a poté s celým relevantním odvětví společnosti. Pro zpracovávání analýzy byla použita veřejná dostupná data na stránkách ústředního orgánu státní správy ČR, konkrétně se jednalo o informace převzaté ze stránek Českého statistického úřadu, z databáze statistik. Práce je rozdělena do dvou částí, v první části je vypracována finanční analýza, uvedena metodika analýzy a porovnání vybraných poměrových ukazatelů s konkurenčními společnostmi. V další části bakalářské práce dojde k sestavení finančního plánu společnosti za účelem poskytnutí podkladu pro ocenění společnosti.
Vedoucí práce: Jakub Mašek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses