Finanční analýza OMV Česká republika, s.r.o. - Vejdovcová, Tereza (2024)
Cílem této bakalářské práce je provést finanční analýzu společnosti OMV Česká republika, s. r. o. v letech 2018-2022, vyhodnotit její finanční situaci a porovnat ji s finanční situací konkurentů. Cíle je dosaženo za použití metody sběru dat, grafů a informací. Zde je nejdůležitější úplnost a pravdivost informací, proto informace čerpám z veřejně dostupných zpráv společnosti, které jsou zveřejněny na webové stránce www.or.justice.cz. Tato práce je rozdělena do dvou částí. V první části je zpracována samotná finanční analýza. V druhé části je zpracována kapitola politika ESG a elektromobilita. Závěrem této práce je shrnutí zjištěných výsledků a předpokládaný výhled do budoucna.