Analýza dopadů zavedení funkční měny na účetní jednotku dle české účetní legislativy - Pavlíková, Magda (2024)
Bakalářská práce se zabývá analýzou dopadů zavedení funkční měny na účetní jednotku dle české účetní legislativy. Hlavním cílem práce je přiblížit problematiku měny účetnictví a její dopad na účetní jednotky. V teoretické části práce je kladen důraz na základní charakteristiku institutu funkční měny v české právní úpravě, zejména její definici a podmínky pro její použití. Praktická část práce je věnována konkrétnímu příkladu přechodu účetní jednotky na funkční měnu.