Analýza dopadů zavedení funkční měny na účetní jednotku dle české účetní legislativy - Pavlíková, Magda; Vašek, Libor, 1978-; Kučera, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Bakalářská práce se zabývá analýzou dopadů zavedení funkční měny na účetní jednotku dle české účetní legislativy. Hlavním cílem práce je přiblížit problematiku měny účetnictví a její dopad na účetní jednotky. V teoretické části práce je kladen důraz na základní charakteristiku institutu funkční měny v české právní úpravě, zejména její definici a podmínky pro její použití. Praktická část práce je věnována konkrétnímu příkladu přechodu účetní jednotky na funkční měnu.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses