Finanční analýza a prognóza budoucího vývoje NET PLASY, spol. s r.o. - Poláková, Eliška (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá finanční analýzou v letech 2016-2022 a prognózou budoucího vývoje pro rok 2023 společnosti NET PLASY, spol. s r.o., s důrazem na poskytnutí komplexního pohledu na její finanční situaci, především pro potenciální investory. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část, které jsou na sebe vzájemně navázány. NET PLASY, spol. s r.o. a její konkurenční společnosti jsou podrobeny srovnávací analýze. V práci se používají nástroje finanční analýzy: horizontální a vertikální analýza, analýza poměrových ukazatelů a další metody. V neposlední řadě je provedena prognóza budoucího vývoje. V závěru práce jsou prezentovány výsledky analýz a je vyhodnoceno finanční zdraví a stabilita společnosti NET PLASY, spol. s r.o. a jsou formulována doporučení pro strategická rozhodnutí investorů.