Finanční analýza a prognóza budoucího vývoje ESTCOM CZ – oxidová keramika a.s. - Kutuzova, Elizaveta; Marek, Petr; Dufková, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Bakalářská práce představuje finanční analýzu společnosti ESTCOM CZ – oxidová keramika a.s. za období let 2017 až 2022 a poskytuje prognózu pro její budoucí ekonomický vývoj v roce 2023. V rámci analýzy byly aplikovány klíčové ukazatele jako rentabilita, aktivita, zadluženost a likvidita, což umožnilo detailně hodnotit finanční zdraví podniku. Analyzovaná společnost je porovnávána s vybranými konkurenty z odvětví: KERAMTECH s. r. o., Jizerská porcelánka s.r.o. a Průmyslová keramika, spol. s r.o. Data byla získána z veřejně dostupných zdrojů. Metodická část práce úzce souvisí s částí praktickou. Finanční prognóza na rok 2023 je podrobně popsána v poslední kapitole.
Vedoucí práce: Petr Marek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses