Automobil jako investiční instrument - Jiras, Jindřich (2024)
Bakalářská práce se zabývá reálnými investičními instrumenty, konkrétně automobily a tím, zda pro investory nabízí potřebnou míru diverzifikace portfolia, případně vyšší zhodnocení než ostatní investiční instrumenty. První část obsahuje obecné pojednání o finančních a reálných investičních instrumentech, jejich srovnání a vývoj. V druhé části práce popisuji, jak mohou investoři rozpoznat potenciální investiční automobil, popřípadě jak do něj investovat. Poslední část je zaměřena na analýzu historických vývojů cen vybraných automobilů s porovnáním s vybraným finančními instrumenty. Jelikož většina obyvatelstva bere automobil pouze jako spotřební zboží, které klesá na své hodnotě, tak bych chtěl rozšířit povědomí o vybraných automobilech, u kterých tomu tak není.