Finanční analýza společnosti EUC a.s. pohledem banky - Vízek, Jaroslav; Mašek, Jakub; Krabec, Tomáš, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na finanční analýzu společnosti EUC z pohledu banky, s cílem posoudit její úvěruschopnost. Nejprve bylo definováno odvětví, ve kterém EUC působí, a vybrány dvě konkurenční společnosti pro srovnání. Následovala vertikální a horizontální analýza finančních výkazů EUC a porovnání s konkurencí pomocí poměrových ukazatelů. Pozitivním výsledkem horizontální analýzy výkazu zisků a ztrát je růst tržeb ve všech sledovaných letech. Rozvaha byla převážně stabilní. Likvidita EUC je pozitivní, avšak zadluženost je vysoká, což naznačuje nevhodnost dalšího zadlužení. Altmanovo Z-skóre ukazuje na slabší finanční zdraví, což vyžaduje obezřetnost banky při poskytování úvěrů.
Vedoucí práce: Jakub Mašek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses