Standardizace vykazování a oceňování nehmotných aktiv dle Švýcarských předpisů - Arikiants, Artem (2024)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na popis přístupu účetní standardizace Swiss GAAP FER k vykazování nehmotných aktiv a jeho porovnání s přístupem IFRS. V první části se práce zaměřuje na popsání různých typů nehmotných aktiv a jejich definování. Druhá a třetí část popisují jednotlivé standardizace a jejich přístupy k oceňování a vykazování různých typů nehmotných aktiv, zejména goodwillu. V praktické části práce jsou na názorných příkladech ukázány nejpodstatnější rozdíly mezi Swiss GAAP FER a IFRS v oblasti nehmotných aktiv. V závěru práce jsou pak shrnuty stěžejní odlišnosti mezi oběma standardizacemi.