Analýza výnosu a rizika u investic do akcií s expozicí na komoditní cyklus - Naar, Vojtěch; Brůna, Karel, 1973-; Brada, Jaroslav, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato práce se zaměřuje na fundamentální principy ovlivňující cenu akcií s expozicí na komoditní cyklus a principy a faktory ovlivňující cenu komodit a komoditní cyklus. V teoretické části práce popisuje teoretické charakteristiky trhů komodit, faktory ovlivňující cenu komodit a principy ovlivňující fundamentální veličiny společnosti, na základě kterých se společnosti ohodnocují na burze. V praktické části práce ověřuje popsané teoretické principy na třech vybraných komoditách a vztah ceny akciových indexů s expozicí na vybranou komoditu a cen komodit a závislost cen komodit na makroekonomické veličiny. Práce potvrdila teoretické principy a nastínila individuální faktory ovlivňující vývoj cen komodit a akcií u vybraných komodit.
Vedoucí práce: Karel Brůna
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses