Využití nástrojů finanční analýzy a finančního plánování u nefinančních subjektů se specifickou podnikatelskou činností - Novotný, Jakub (2024)
Cílem bakalářské práce je pomocí nástrojů finanční analýzy a finančního plánování zhodnotit finanční situaci dvou fotbalových klubů SK Slavia Praha – fotbal a.s. a FC Bayern München AG mezi roky 2018–2021. U každého klubu je vypracován stručný popis klubu, analýza finanční situace a porovnání s konkurencí v daném státě. Následně je provedeno srovnání výsledků těchto dvou týmů z hlediska finančního zdraví, kapitálové struktury a rozdílů ve výkaznictví v dané zemi. Finanční analýza je provedena za využití standardních nástrojů finanční analýzy, jako jsou elementární a kreditní analýza. Na konci práce jsou zmíněná specifika finančního plánování výsledku hospodaření u těchto netypických podnikatelských subjektů.