Finanční analýza společnosti MONARC NÁBYTEK, s. r. o. - Chlumská, Kateřina (2024)
Cílem této bakalářské práce je vyhodnocení finančního zdraví společnosti MONARC NÁBYTEK s.r.o. v období od roku 2016 do roku 2022. V úvodní části je analyzovaná společnost společně s jejími konkurenty stručně představena. Dále se práce zabývá horizontální a vertikální analýzou aktiv, pasiv a výkazu zisku a ztráty. Následují poměrové ukazatele, jejichž hodnoty jsou vyhodnoceny a porovnány s konkurencí. Na závěr je hodnoceno celkové zdraví společnosti a její konkurence pomoci souhrnného indexu IN05 a provedena SWOT analýza. Poslední částí práce je závěrečné vyhodnocení finanční analýzy, posouzení dopadu pandemie na společnost a rozhodnutí o potenciální investici do podniku.