Determinanty cen nemovitostí v Praze a Dublinu - Novák, Michael (2024)
Cílem této práce je osvětlit vývoj pražského a dublinského trhu nemovitostí. Každé z těchto měst má unikátní trh nemovitostí a stejné determinanty mají různý účinek na ceny nemovitostí. Pomocí sledování historického vývoje, analýzy dopadů krizí a použití těchto poznatků při korelační a regresní analýze se práce bude snažit tyto determinanty řádně vysvětlit, interpretovat a formulovat jasné závěry o jejich vztazích s cenami nemovitostí.