Finanční deriváty v účetní závěrce nefinančního podniku - Válková, Vendula; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Novotný, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Cílem bakalářské práce je vymezit teoretický rámec finančních derivátů pro účely sestavení účetní závěrky v souladu s IFRS, která je následně probírána v praktické části. V první části práce jsou představeny charakteristiky a typy finančních derivátů. V druhé části jsou rozebrané účetní metody stanovené standardy, tedy způsob vykazování a oceňování finančních derivátů a zveřejňování informací v účetní závěrce. Třetí část aplikuje teorii v praxi na základě skutečného nefinančního podniku. Je zde analyzována především příloha k účetní závěrce, konkrétně její části týkající se vykazovaných informací k finančním derivátům.
Vedoucí práce: David Procházka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses