Finanční analýza atletického oddílu T.J. Sokol Kolín - atletika - Novotná, Lenka (2024)
Cílem této bakalářské práce je provést finanční analýzu českého atletického oddílu T.J. Sokol Kolín – atletika za období 2019-2022. Finanční analýza je provedena pomocí horizontální a vertikální analýzy. Následně je pro kolínský atletický oddíl vypracována SWOT analýza. Dále se v této práci nachází komparace zmiňovaného oddílu s dalšími dvěma vybranými atletickými oddíly pomocí poměrových ukazatelů. V poslední části se práce zabývá analýzou financování atletického oddílu v Kolíně, kde je zjišťováno, jaké náklady jsou potřebné pro fungování a také jakých výnosů oddíl dosahuje.