Pojištění vážných onemocnění - Trousilová, Kateřina (2024)
Tato bakalářská práce se věnuje pojištění vážných onemocnění a analýze produktových nabídek tohoto typu krytí. Na začátku je pojednáváno o důležitosti pojištění, jako nástroje pro finanční zajištění proti nepředvídatelným událostem, a blíže se zaměřuje na pojištění vážných onemocnění. A to konkrétně v čem spočívá tento druh pojištění, historický vývoj, proces sjednání tohoto typu pojistné ochrany, jaká jsou nejčastější vážná onemocněním v České republice a jejich krátká definice. V další části se přechází na analýzu produktových nabídek pěti vybraných pojišťoven. Výsledek analýzy je zaměřen na hodnocení nejdůležitějších kritérií, které formují kvalitu tohoto druhu pojištění, a jejich následné porovnání. Na závěr je prezentován vlastní návrh pojistných podmínek, který zahrnuje doporučení k optimalizaci toho druhu pojištění.