Zavedení školného na veřejných vysokých školách - Procházková, Aneta (2024)
Má diplomová práce je orientována na zkoumání financování vysokoškolského systému v České republice. Především se zaměřuje na ochotu studentů podílet se na financování studia. V teoretické části jsem vymezila, jak funguje financování vysokých škol v České republice a ostatních státech OECD. V praktické části se zabývám otázkou, zda jsou studenti Vysoké školy ekonomické v Praze se ochotni podílet na financování jejich studia prostřednictvím školného. Zjišťuji, jaké studenti vidí největší překážky nebo jak, a do jaké míry by je zavedení školného ovlivnilo.