Korporátní dluhopisy na finančním trhu - Urban, Tomáš; Radová, Jarmila; Fiala, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Důkladná analýza dluhopisů je nezbytnou součástí investiční strategie každého investora na dluhopisovém trhu. Pro zodpovědný výběr dluhopisu je nutné zvážit klíčové parametry, jako je výnos do splatnosti, likvidita, rating emitenta a výše kupónových plateb. Bakalářská práce se zaměří na analýzu a následné srovnání získaných informací. Práce bude zaměřena na dvě dvojice vybraných korporátních dluhových cenných papírů, vybraných na základě společného oboru podnikaní emitentů. Cílem je poskytnout investorům celkové srovnání a usnadnit tak rozhodování o zařazení konkrétního korporátního dluhopisu do investičního portfolia.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses