Fundamentální analýza akcie Apple - Formánek, Tadeáš; Musílek, Petr, 1965-; Dongres, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Hlavním cílem této bakalářské práce je realizovat úplnou fundamentální analýzu společnosti Apple Inc., která se řadí mezi nejvýznamnější technologické společnosti v poslední době. V první části mé práce se zaměřím na analýzu trendů akciových cen, přičemž budu zkoumat vliv globálních faktorů. Následně se práce zaměří na odvětvovou analýzu, především na technologický sektor. Podívám se na klíčové indikátory tohoto sektoru a provedu srovnání s konkurencí. V závěrečné části mé práce se zaměřím na firemní analýzu, během které se pokusím stanovit vnitřní hodnotu akcie. Na základě této hodnoty určím, zda je akcie nadhodnocená, podhodnocená, nebo zda je oceněná správně. Podle těchto zjištění pak formuluji investiční doporučení.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses