Lustrace –⁠ experiment, nebo použitelný právní nástroj? - Miatlitski, Dzmitry; Kuba, Jaroslav; Gerloch, Aleš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2024)
Tato bakalářská práce se věnuje problematice lustračních zákonů v ČR a možnosti jejich aplikace v Bělorusku. Hlavním cílem bylo posouzení adekvátnosti přístupu, který byl zvolen ČR v oblasti lustrační legislativy v kontextu možných historicko-politických změn v Bělorusku. Provedena analýza stěžejních právních pramenů, které s problematikou lustrace bezprostředně souvisí, umožnila autorovi vlastní interpretaci tématu a vypracování doporučení pro běloruskou politickou elitu. Práce konstatuje, že česká podoba lustračních zákonů nemůže v kontextu možných politických změn v Bělorusku být příkladem právní úpravy jak z hlediska principů právního státu, tak z pohledu adekvátní reflexe minulosti a usmíření společnosti.
Vedoucí práce: Jaroslav Kuba
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses