Nepoctivé obchody na investičných trhoch - Puchala, Peter (2024)
Táto bakalárska práca sa zaoberá nepoctivými obchodmi na investičných trhoch. Dôraz sa kladie hlavne na insider trading a zneužívanie vysokofrekvenčného obchodovania. Prvá časť práce definuje tieto nepoctivé praktiky a uvádza ich právnu reguláciu. Druhá časť sa venuje metódam, pomocou ktorých je možné vybrané nepoctivé praktiky identifikovať a približuje proces, ako postupujú finančné inštitúcie a regulačné orgány pri zaznamenaní týchto obchodov. Záverečná časť práce podrobne rozoberá prípad insider tradingu z minulosti, ktorého sa dopustil podnikateľ Raj Rajaratnam s jeho hedgeovým fondom Galleon Group.