Srovnání daňového zatížení zaměstnanců a podnikatelů v Evropě - Rohlíková, Jana; Slintáková, Barbora; Finardi, Savina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Diplomová práce se zabývá daňovým zatížením závislé a samostatné činnosti v evropských zemích, a to zejména v České republice, Slovensku, Polsku a Rakousku. Pro tyto země je v praktické části vypočteno a analyzováno daňového zatížení zvolených modelových poplatníků a souběžně pro vybraných 28 evropských států vypočteno daňové zatížení zaměstnanců a podnikatelů dle reálných dostupných dat, přičemž hlavním cílem práce je porovnání výsledků obou skupin. Teoretická část práce přibližuje zejména problematiku zdanění závislé a samostatné činnosti a částečně nastiňuje i optimální zdanění těchto činností.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses