Způsoby odepisování dlouhodobého majetku dle českých předpisů, IFRS a US GAAP - Luu, Eva (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá způsoby odepisování podle českých účetních předpisů, Mezinárodních standardů finančního výkaznictví IFRS a amerických všeobecně uznávaných účetních principů US GAAP. Teoretická část obsahuje definici dlouhodobého majetku, popisuje různé metody odepisování dle jednotlivých účetních předpisů a rozdíly mezi nimi. Praktická část se zaměřuje na analýzu metod odepisování vzorku společností, které byly vybrány na základě kritéria výše obratu.