Způsoby odepisování dlouhodobého majetku dle českých předpisů, IFRS a US GAAP - Luu, Eva; Marek, Patrik; Černý, Václav, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá způsoby odepisování podle českých účetních předpisů, Mezinárodních standardů finančního výkaznictví IFRS a amerických všeobecně uznávaných účetních principů US GAAP. Teoretická část obsahuje definici dlouhodobého majetku, popisuje různé metody odepisování dle jednotlivých účetních předpisů a rozdíly mezi nimi. Praktická část se zaměřuje na analýzu metod odepisování vzorku společností, které byly vybrány na základě kritéria výše obratu.
Vedoucí práce: Patrik Marek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses