Účtování a vykazování dotací v porovnání českých účetních předpisů a IFRS - Heřmánek, Petr; Marek, Patrik; Jošt, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá dotacemi a jejich vykazováním v účetnictví. Teoretická část práce poskytuje ucelený přehled o dotacích, jejich charakteristice, definici a druhy. Dále je v práci rozebráno zobrazení dotací v účetnictví dle české legislativy. Zvláštní pozornost je věnována interpretacím Národní účetní rady, které se týkají dotací, konkrétně I-14, I-22, I-27 a I-28. Následně je popsáno účtování a vykazování dotací dle mezinárodních standardů IAS 20. Praktická část se zaměřuje na konkrétní společnosti z různých odvětví, které účtují a vykazují dotace buď podle IFRS, nebo českých účetních standardů. Tato srovnání poskytují přehled o rozdílech v přístupech k účtování dotací mezi těmito dvěma rámci.
Vedoucí práce: Patrik Marek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses