Poplatek za komunální odpad v obcích Moravskoslezského kraje - Křiva, Martin (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá poplatkem za komunální odpad u vybraných obcí Moravskoslezského kraje a jeho novelou z roku 2021. V teoretické části je vysvětlen systém odpadového hospodářství a poplatky za odpad před a po změně. Změny jsou následně zanalyzovány a poplatek porovnán v obou sledovaných období. Hlavním cílem je zjistit, jak zmíněná novela změnila výši krytí výdajů příjmy z poplatků za komunální odpad, přičemž výsledky napovídají, že minimálně ve svém počátku legislativa nepřinesla požadované a očekávané výstupy. Zjištěné informace, postup jejich analýzy a porovnání jsou důkladně popsány v analytické části bakalářské práce.